Afscheidshuis Grou

Klein afscheid

Soms kan een grootschalige uitvaart overweldigend voelen, vooral als de overledene een voorkeur had voor eenvoud en intimiteit. Een klein afscheid kan dan een passende keuze zijn, waarbij de focus ligt op de nabijheid van familie en vrienden en het delen van dierbare herinneringen. Bij Afscheidshuis Grou in Friesland zijn we gespecialiseerd in een klein afscheid.

Wil je afscheid nemen met een klein gezelschap? Dan kun je kiezen voor een huiskamerafscheid. We hebben op onze locatie een sfeervolle ruimte waarin je intiem afscheid kunt nemen. We kunnen je ook helpen bij het regelen van een afscheid in eigen woonkamer. Zo neem je op een intieme en persoonlijke manier afscheid met je meest dierbare vrienden en familieleden.

Huiskamer afscheid

Voorheen was het gebruikelijk om veel mensen uit te nodigen op een uitvaart. Maar dat is lang niet altijd meer zo. Wij ondersteunen u graag bij een afscheid in kleinschalige kring. Zo beschikken wij over twee afscheidshuizen in Grou en Leeuwarden. Hier heerst een huiselijke, gemoedelijke en intieme sfeer. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is een afscheid in eigen woonkamer, in de natuur of in een sfeervolle aula.

Onze teams van specialisten staan voor, tijdens en na de uitvaart voor je klaar. De uitvaartverzorger helpt met het regelen van alle zaken rondom de uitvaart. Neem contact op om je wensen te bespreken en ontvang vrijblijvend een offerte.

Wat is een huiskamerafscheid?

Huiskamerafscheid
In eigen huis of geheel verzorgd bij Afscheidshuis Grou afscheid nemen in een klein gezelschap noemen we ook wel ons huiskamerafscheid. Bij een huiskamerafscheid, wat dus zeker niet alleen hoeft plaats te vinden in uw woonkamer, hanteren we vaak geen vast draaiboek. Er is een vrije invulling van het afscheid en het geeft u als nabestaande vaak meer rust. Een klein afscheid betekent niet dat er minder ruimte is voor betekenisvolle rituelen. In tegendeel, het biedt de gelegenheid om op een intieme manier aandacht te besteden aan de speciale kenmerken en passies van de overledene.

Klein afscheid bij baby’s en kinderen
Ook jonge zielen, baby’s en kinderen verlaten soms veel te vroeg deze aarde. Als u wordt geconfronteerd met het overlijden van uw kind kan een klein afscheid misschien een optie voor u zijn.

Wat de situatie ook is, wij helpen u graag bij het organiseren van een klein afscheid voor uw dierbare: 

  • Een klein gezelschap in een intieme setting.
  • Geen vast draaiboek, vrije invulling van het afscheid.
  • Meer rust voor nabestaanden.
  • Samen afscheid nemen, rouwen en herinneringen ophalen.
  • Alle gewenste voorzieningen binnen handbereik.
  • Samen met ons kijk je wat het beste bij jullie past.
  • Hulp voor en tijdens het afscheid. Ook bij ons afscheidshuis.