Afscheidshuis Grou

Condoleance

Condoleren, iets heel vanzelfsprekends als nabestaanden tot uw directe kennissenkring behoren. Het kost dan weinig moeite om te zeggen hoe goed u begrijpt dat men zo verdrietig is. Of hoe erg u het vindt dat iemand is overleden. Lastiger kan het zijn, als u wel de overledene heel goed hebt gekend, maar de naaste familie niet of nauwelijks.

Vaak is er voorafgaand of na afloop van de afscheidsdienst gelegenheid tot condoleren. Bij een condoleance kunnen familieleden, vrienden en kennissen hun medeleven uiten aan de nabestaanden. Bent u nabestaande, dan denken wij graag met u mee over het vormgeven van de condoleance.

Persoonlijke verhalen

Ieder leven is een aaneenschakeling van verhalen, gebeurtenissen en herinneringen. Soms zijn deze van kleine, maar vaak zijn ze van grote betekenis voor u en uw omgeving. Veelal bent u onderdeel van vele levens. Deel uw verhalen en/of herinneringen of laat een reactie of condoleance achter. Dat is van onschatbare waarde voor de nabestaanden.

Verschillende mogelijkheden condoleance
U kunt ervoor kiezen om voor of na de afscheidsdienst condoleances te laten plaatvinden. Dit kan bij u thuis, in het uitvaartcentrum of crematorium of bijvoorbeeld in het afscheidshuis. Wenst u een formele condoleance, dan kunt u met koffie/thee en cake herinneringen ophalen. Maar een condoleance hoeft niet per se formeel te zijn; het kan ook een ontspannen en informele sfeer hebben. Denk aan een hapje en een drankje samen nuttigen om het leven wat is geleefd te vieren.

Alles is mogelijk bij Afscheidshuis Grou en wij denken hierin graag met u mee.

Condoleance register

Wij bieden de mogelijkheid om online uw condoleances over te brengen en uw steun te betuigen.