Afscheidshuis Grou

Opbaren

Opbaren wil zeggen dat een overledene, na verzorging en aankleding, hetzij thuis of in een uitvaartcentrum, op een bed of in een uitvaartkist neergelegd wordt, zodat men persoonlijk afscheid kan nemen, de overledene is dus zichtbaar.

In het Afscheidshuis kunt u in een liefdevolle en serene omgeving uw dierbare opbaren. Onze locatie in het Friese Grou is een oase van rust en kenmerkt zich door het huiselijke gevoel. Geen afstandelijke ruimte maar een plek om met familie, vrienden en kennissen herinneringen te delen. Een knusse inrichting en een gemoedelijke plek voor het opbaren van uw dierbare.

Door uw geliefde op te baren in het afscheidshuis heeft u in uw eigen huis niet steeds mensen over de vloer, maar bent u ook echt thuis even alleen. Voor veel mensen voelt het afscheidshuis vaak als een tweede thuis.

Goed afscheid nemen

Goed afscheid nemen helpt nabestaanden met het verwerken van het verlies. De manier waarop afscheid wordt genomen is heel persoonlijk. Soms nemen nabestaanden voor een overlijden al afscheid. Vaker kiezen nabestaanden ervoor de overleden dierbare na het overlijden nog even te zien.

De overledene wordt dan opgebaard. Waar en hoe, dat is afhankelijk van keuzes die worden gemaakt. In alle gevallen is het belangrijk dat het lichaam van de overleden dierbare wordt geconserveerd. Daarmee is het mogelijk om langer dan twee dagen afscheid te nemen. Overigens is het uw eigen keus of u uw dierbare wel of niet wilt opbaren. Dat hoeft dus niet. In dat geval gaat de overledene naar een mortuarium.

Opbaren in Afscheidshuis

Bij een opbaring in ons afscheidshuis wordt gebruik gemaakt van een ruimte waar de temperatuur constant laag is. Bij het afscheid nemen wordt de overledene tijdelijk naar een andere ruimte overgebracht. 

Toegang
Wij vinden het belangrijk dat u te allen tijde toegang heeft tot deze plek. Als nabestaande krijgt u twee sleutels. Zo kunt u zelf bepalen wanneer en hoe vaak u bij uw dierbare wilt zijn. U kunt het afscheidshuis dan ook dag en nacht bezoeken, zo vaak u wilt.

Afscheidshuis Leeuwarden
Naast ons afscheidshuis in Grou bieden wij ook een afscheidshuis aan op een prachtige groene plek in Leeuwarden. Het afscheidshuis Leeuwarden bevindt zich op de begraafplaats Vitushof in Leeuwarden. Mocht u meer informatie willen over het afscheidshuis in Leeuwarden, neem dan eens een kijkje op onze website: www.fenderuitvaart.nl/afscheidshuis/. Beide locaties zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar.